shopify visitor statistics

Temakveld: Krafttak mot kreft


Sula Rotary er med og arrangerer Krafttak mot Kreft i Sula for tredje året på rad. Det må vel sies at det nå har blitt en tradisjon og Tanja Alme er klar på at det må fortsette slik til neste år også J

De mange flotte foredragsholderne i år hadde ulike vinklinger på det alvorlige temaet som kreft er. Først ut var Merete Haddal Bjåstad fra Kreftforeningen. Hun snakket om arbeidet Kreftforeningen gjør, at de driver med forskning, forebygging, informasjon, støtte, rådgivning, politisk arbeid m.m.

Mottoet er: «Sammen skaper vi håp». Kreftforeningen jobber for at flere skal bli friske og leve lenger med kreft. De vil fokusere på livskvalitet for pasienter og pårørende. Målet for Krafttak mot Kreft aksjonen i 2019 er å samle inn 45millioner kroner til dette viktige arbeidet og fokusområdet i 2019 er kreftformer med lav overlevelse, som f.eks. bukspyttkjertelkreft og lungekreft.

Russen er en svært viktig medspiller for å oppnå målene for innsamlingsaksjonene. Av 23 tusen av total 25 tusen bøssebærere er russ. I kveld var de representert ved Therese Hustoft Åland og Anna Sofie Vadset.


    

  

Tanja Yvonne Alma, Sula sin egen svært engasjerte kreftkoordinator snakket videre om hvor viktig det er å bry seg og vise omsorg og engasjement. I arbeidet som kreftkoordinator skal hun være en veiviser, en som setter kreft på dagsordenen. Hun skal drive forebyggende helsearbeid og hun skal støtte pasienter i alle faser av kreftsykdommen. Hun skal også drive med kompetanseheving i kommunen og samarbeide med folkehelsekoordinatoren og spesielt med de ulike pasientforeningene.

 

Etter Tanja sitt innlegg fikk vi en sterk historie fra ei som virkelig har fått kjenne kreftsykdommen på kroppen. Anne Marthe Øverås fikk livmorhalskreft i 2011. Etter at hun ble erkjent frisk fikk hun flere ganger påvist spredning og hun har vært igjennom mange lange og knalltøffe behandlinger som har satt sinne spor på kroppen, men hun gir ikke opp og bruker mye humor for å takle de både behandlingene og de tøffe hverdagene som det å leve med kreft gir. Hun påpeker at det er viktig å ikke bare gi opp men heller tenke at hvorfor skal jeg ikke kunne gjøre det samme i dag som det jeg kunne gjøre i går.

 

   

 

Siste innlegget denne kvelden fikk vi fra Petter Gunnarstein. Sammen med Robin Halsebakk har han virkelig tatt et krafttak mot kreft. I 2018 syklet Robin Halsebakk fra Grimstad til Kirkenes for å samle inn penger til Kreftforeningen. De to jobber i oppdrettsnæringen og langs hele kysten samlet de inn penger fra aktører innen sjømatnæringen. De ble vel mottatt alle steder de kom på den 7 uker lange turen. Til sammen besøkte de 130 bedrifter og fikk samlet inn 1,1 millioner kroner. De ga seg allikevel ikke med dette og fant ut at de ro en spesialbygd færing fra Fiskerimessen i Trondhjem hjem til Ålesund. Igjen ble de godt mottatt alle steder de kom. Denne gangen var det folket som ga penger til aksjonen og de fikk samlet inn 800 tusen kroner på turen. Båten ble auksjonert bort etter ankomsten til Ålesund. Kjøperen var en mann fra Leknes i Lofoten og til sommeren skal Robin og Petter, med hjelp fra oppdrettere langs kysten, ro båten til Lofoten!

Etter dette må de finne på et nytt stunt...planlegging er visst allerede i gang J

 

Vi sender en varm takk til alle foredragsholderne som viser stort engasjement for en så viktig sak. Det ble en kveld fylt med både alvor og skjemt, og mye god informasjon som vi kunne ta med hjem.

 
Guvernørbesøk

September 30, 2019

Guvernørbesøk

Distriktsguvernør Vigdis Osbak besøkte Sula og Spjelkavik rotaryklubber i et fellesmøte mandag 30. september.

Temakveld om syn og øyehelse.

September 23, 2019

Temakveld om syn og øyehelse.

Denne kvelden inviterte Sula Rotaryklubb til temakveld om synet med optiker Nils Morten Wentzel.

Explore the North West of Norway

August 15, 2019

Explore the North West of Norway

5. -15. august arrangerte Rotaryklubbene Ørskog, Sykkylven, Spjelkavik og Sula sommerleir for 12 ungdommer fra forskjellige land.

Sommeravslutning og presidentskifte

June 20, 2019

Sommeravslutning og presidentskifte

Etter en hyggelig sommeravslutning og et høytidelig presidentskifte tar nå Sula Rotary sommerferie.
Dato for oppstart etter ferien vi bli informert om i løpet av sommeren.

God Sommer til alle Rotary-venner!

David School i Sierra Leone

March 25, 2019

David School i Sierra Leone

To svært engasjerte herrer, John Stennes (Hareid Rotaryklubb) og Kjell Høydahl (Volda Rotaryklubb) besøkte oss og snakket varmt om prosjektet de brenner så sterkt for, nemlig David School i Sierra Leone.

Bedriftsbesøk: Røntgenavd. ved Ålesund Sykehus

March 18, 2019

Bedriftsbesøk: Røntgenavd. ved Ålesund Sykehus

Denne kvelden fikk vi en speennende omvisning på røntgenavdelingen ved Ålesund Sykehus. Her var det mye nytt å lære om avanserte apparater og metoder.

Temakveld: Krafttak mot kreft

March 11, 2019

Temakveld: Krafttak mot kreft

For tredje året på rad arrangerte Sula Rotaryklubb temakveld under Krafttak mot kreft innsamlingsaksjonen.
Målet med årets "Krafttak mot kreft"- aksjon er å bidra til kreftforskning for at flere skal overleve kreft.

Fellesmøte/ temakveld om Etikk v/Anders Grytten

February 18, 2019

Fellesmøte/ temakveld om Etikk v/Anders Grytten

Etikk handler.om:
Hva skal vi gjøre for å leve godt med oss selv og med andre?
Hva er det gode? Hva er våre verdier?

Ego-foredrag og Opptak av nye medlemmer

February 4, 2019

Ego-foredrag og Opptak av nye medlemmer

Denne kvelden kunne vi ønske Merete og Elise hjertlig velkomne som nye medlemmer i klubben vår.
Deretter fikk Jim Arve fremføre sitt Ego-fordrag.

Sula Seniorfestival 2019

January 24, 2019

Sula Seniorfestival 2019

Kvelden bød på en forrykende opplevelse med Kjell-Elvis på scenen på Friheim Kulturhus, og deretter hyggelig samvær under kveldmaten som ble serververt i kafeen etterpå.

Place content here

Meeting info

Venue: Sula Rotary
Address: O.A.Devold-vegen 16
Postal Code: 6030
City: Langevåg
Country: NO
Day: Mandag
Time: 19:00:00
Language: no


Read morerotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

District - Rotary RSS