shopify visitor statistics

Klubbmøte onsdag 13. januar 2016

Knut Sjåstad med doktorgrad i bioteknologi burde ha de beste forutsetninger for å forstå og kontrollere ølbryggingskunsten til minste detalj.

Det fikk vi også inntrykk av at han kunne når han fortalte om ølbryggingens historie fra den mer eller mindre tilfeldige starten i Midtøsten for 6000 år siden, frem til industrialisert produksjon i forrige århundre og videre frem til dagens nystartede mikrobrygging her til lands.


            

Vi fikk en innføring i bryggeprosessens ulike trinn og ølets viktigste bestanddeler, der Renhetsloven fra Bayern i 1516 fortsatt gjelder. Der står det at ølet skal bestå av vann, bygg og humle (gjæren var den gang et mysterium). Temperatur og enzymer er to viktige stikkord for de som vil lykkes i ølbryggingens edle kunst. I tillegg er humlen viktig for smak og aroma.

           

 

Øl er sunt! ..iflg. Knut Sjåstad, dvs uttalelsen er basert på en artikkel «Øl og Sunnhed» av Per Brændgaard der han tar for seg de mange positive siden ved inntak av moderate mengder øl.

 

Takk til Knut Sjåstad for et interessant og lærerikt foredrag!

 


 
Guvernørbesøk

September 30, 2019

Guvernørbesøk

Distriktsguvernør Vigdis Osbak besøkte Sula og Spjelkavik rotaryklubber i et fellesmøte mandag 30. september.

Explore the North West of Norway

August 15, 2019

Explore the North West of Norway

5. -15. august arrangerte Rotaryklubbene Ørskog, Sykkylven, Spjelkavik og Sula sommerleir for 12 ungdommer fra forskjellige land.

Place content here

Meeting info

Venue: Sula Rotary
Address: Erikmarka 3
Postal Code: 6030
City: Langevåg
Country: NO
Day: Mandag
Time: 18:00
Language: no

Place content here

Club events:

Ukraaina nå ! med Tanja

2024-11-25 18:00 - 20:00

Event archive



rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

District - Rotary RSS